Ціна чужої війни

2018-02-16

/Files/images/DSCF1373.jpg

Щорічно 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. З 1979 року до 1989 року близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни».

Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах. Зараз у Збройних силах України служить близько 2 тисяч офіцерів і прапорщиків, які брали участь в афганській війні, близько 20 тисяч військовослужбовців, які виконували інтернаціональний обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших “гарячих точках”.

Тож, з метою розширення знань гуртківців про історичні події військових конфліктів та афганської війни зокрема, виховання поваги й шани до воїнів-інтернаціоналістів 15 лютого у приміщенні КЗ «ЦДЮТ Долинської райради» культорганізатор Микитенко С.А. провела для вихованців гуртків «Прем’єра» (кер.гуртка Рамазанова Т.З.) та «Дизайн одягу» (кер.гуртка Дзюба І.О.) інформаційну хвилинку «Ціна чужої війни».

Не відболить це горе, не виплачеться і не відпечалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри, вдови і діти підступно винищених у горах Афганістану синів України. Вони були б добрими майстрами, вчителями, лікарями, юристами, науковцями…Але чужа війна відібрала у них таку можливість.. Не повернулися вони додому…

Синочку, рідний, чуєш, як курличуть

У синім небі сумно журавлі?

Вони ж тебе до себе, сину, кличуть,

А ти лежиш в холодній цій землі.

Я чую, мамо, чую, як співають

Мені над Україною пісні.

Ти не журись, я крила розпростаю

І прилечу до тебе уві сні.

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi